Reseavrådan är nu borttagen

Från den 1 oktober 2021 är avrådan för resor till samtliga länder borttagen, som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

Krav på vaccinering och tester samt olika restriktioner gäller fortsatt vid resa till många länder. För aktuell information och vad som gäller för ditt resmål, läs mer här.


Boka tryggt via Reseguiden

Våra anslutna researrangörer erbjuder öppet köp, ombokning, avbokning, ökad trygghet och subventionerade tester. Läs mer här.


Senast uppdaterad: 2021-09-30

Flygresor från Kalmar till Reykjavik, Island

Jämför och boka flyg från Kalmar med ledande flygbolag och resebyråer

Om Reykjavik Island, Europa

Reykjavik är ett populärt resmål för den som vill kombinera ett trendigt stadsliv med magiska naturupplevelser i nordiskt klimat.
Reykjavik har utvecklats till en modern och trendig stad och trots att den är förhållandevis liten finns ett rikt stadsliv med stort utbud av shopping, restauranger och nattklubbar. De största shoppingstråken ligger längs Laugavegur och Austurstraet där du också finner en del uteställen. Reykjaviks äldsta pub ”Tuppen på pinnen” är väl värd ett besök och rekommenderas varmt till turisterna. Resenärerna åker inte till Reykjavik enbart för dess stadsliv utan för den fantastiska natur Island har att erbjuda. Från staden arrangeras en mängd resor till populära sevärdheter runt omkring. Den blå lagunen är kanske den mest kända av dem, ett geotermiskt spa av varma källor som håller behagliga 36–39 grader oavsett årstid. En utflykt till den Gyllene Cirkeln är annars ett bra sätt att få se det typiskt isländska landskapet och i turen ingår gejsrar, vattenfallet Gullfoss och nationalparken Pingvellir. Med utgång från Reykjavik erbjuds också valskådning där en rad olika marina arter kan upplevas till sjöss. Väl tillbaks i staden är Hallgrimskyrkan en populär sevärdhet som tack vare dess 70 meter över havet är Islands högsta byggnad. Uppifrån klocktornet har besökaren en fantastisk utsikt över staden. Den bästa tiden att resa hit är under sommarperioden, juni till augusti. Då ligger dagstemperaturen på 14 grader och det är som allra ljusast. Men ett besök under vinterhalvåret har också sin charm då norrskenet kan på ses Island.
Vy över Reykjavik
1 / 1
Foto: veiken